Doorgaan naar content

Op werkdagen voor 16.00u besteld, vandaag verzonden.

Klantbeoordeling 4,9 ★★★★★ Google & Trustpilot
Zoeken Sluiten

Blog

ALLES OVER // Brushpennen voor handlettering!

door Judith Joosten 10 Sep 2017

Brushpennen: juist, weer zo'n ding waar ontzettend veel keuze in is! In deze blog laat ik je de verschillen zien tussen de volgende brushpennen: Kuretake Hikkei, Pentel Touch, Tombow Fudenosuke soft en hard, Tombow ABT, Artline Stix en de Ecoline Brushpen.

De eerste vier zijn brushpennen met een wat dunnere punt, waardoor je er een kleinere letter mee kan schrijven. De Tombow ABT, Artline Stix en Koi brushes (niet in het overzicht) zijn brushpennen met een dikkere punt. Na de korte intro en het overzicht benoem ik kort de voor- en nadelen per brushpen. 

Welke brushpen moet ik nu kiezen voor brushlettering?
Ik krijg regelmatig de vraag: wat moet ik nu kiezen als ik ga beginnen met brushlettering. Een vraag die helemaal begrijpelijk is! Alle brushpennen die ik in de shop verkoop, heb ik getest en zijn van mooie kwaliteit. Dé pen die iedereen fijn vindt, bestaat eigenlijk niet. Welke het fijnste voor jou zal werken kan ik moeilijk zeggen. Het is echt afhankelijk van welk schrift je mooi vindt en welke pen nu fijn in jouw hand ligt en welke pen jou nu echt ligt. Maar: I got you covered! 

Zoals je waarschijnlijk eerder al hebt gelezen: ik test pennen altijd voordat ik ze in de shop zet. Niet alle pennen blijven over nadat ik ze heb getest. De pennen die ik verkoop zijn allemaal brushpennen die helemaal geschikt zijn voor brushlettering! Whoopwhoop! Ik heb dus al een selectie voor je gemaakt. Je kan dus met een gerust hart één of meerdere brushpennen uit overzicht bestellen. En is er een klein minpunt aan de brushpen? Dan benoem ik die gewoon eerlijk, zodat je weet waar je aan toe bent. 

Let's get started!

Pentel Touch (€2,50)

De Pentel Touch is een brushpen die verkrijgbaar is in twaalf verschillende leuke kleurtjes. De lijnen van de brushpen varieren van 0.3mm tot 0.7mm. Het is dus een fijne brushpen voor een kleiner schrift, of een dunnere lijn. De kleuren zijn consistent en helder. Inkt is op waterbasis. Leuk weetje: de pen is voor 81% gemaakt van gerecycled plastic, er zit een kleine sparkle in het plastic. Ze zijn ook als complete sets verkrijgbaar; de normale en de pastel set.

Pluspunten​:

  • De brushpen is in verschillende mooie kleuren verkrijgbaar.

Nadelen​:

  • uhm?

Tombow Fudenosuke soft+ hard (€3,79)
De Fudenosuke brush pen is een Japanse pen met een zachte of een harde punt. De inkt van de pen is sneldrogend. Deze Fudenosuke pen is heel goed geschikt voor kalligrafie, handlettering en schetsen. De inkt is watergedragen en de Fudenosuke pen is gemaakt van gerecycled plastic. Wat ook fijn is: de inkt geeft geen geurtjes af! :) Toch wel fijn om geen vieze geuren op te snuiven als je geconcentreerd boven je werk hangt :). 

Wat ook leuk is, schrijf je sneller met deze pen krijg je een mooi effect! 

Bij deze pen kan je kiezen uit een zachte en een harde pen. Wat is het verschil?

  • Als ik de harde pen gebruik bij lettering, krijg ik dunnere 'upstrokes'. Ik vind het fijn om een stevigere punt te hebben, vooral omdat ik meestal hard op een pen druk. Duw je minder hard op een pen, dan vind je misschien de zachte pen fijner.
  • De zachte pen is (vanzelfspreken) net wat flexibeler (het verschil is klein).

Tombow ABT (€3,79)
Als er een brushpen in veeel kleuren beschikbaar is, dan is het wel de Tombow Dual brush ABT. De stift heeft zowel een gewone stift als een brushtip. Het is een hele fijne brushpen en verkrijgbaar in super veel kleuren. 

Pluspunten:

  • Mega kleurenpalet
  • Het extra dunne stiftje wat ook op de brushpen zit, is super handig om dunne strookjes mee te tekenen.

Nadelen:

  • De Tombow ABT is wel een fragiele brushpen, hij heeft wat liefde nodig. Gebruik hem liever niet op papier met structuur maar liever op Bristol papier

Koi Brushpen
De Sakura Koi Brushpennen hebben een fijne grip en hebben een zachte brushpunt. De penseelpunt vormt zich steeds weer snel naar de originele vorm. Deze brushpennen hebben ook op water gebaseerde inkt, je kan dus 'blenden' met deze inkten. 

Pluspunten:

  • Geurloos
  • Verkrijgbaar in fijne kleurtjes
  • Stevige punten​

Nadelen:

  • Kleurtjes nu alleen verkrijgbaar in sets

Artline Stix Set van 6 (€7,95)
Je hebt ongetwijfeld de Artline StiX Brushpennen al een keer op Instagram voorbij zien komen. De Stix brushmarkers zijn eigenlijk bedoeld voor kinderen maar vanwege de flexibele penpunt zijn veel handletteraars fan van de Artline StiX brush pennen. Er komt vrij veel inkt uit de pen waardoor ze heel goed geschikt zijn voor blenden.

Pluspunten:

  • Deze brushpennen krijgen van zichzelf een verloop in de kleur bij het tekenen. Daarnaast kan je ook heel fijn meerdere kleuren met elkaar blenden. 

Nadelen:

  • Alleen nog maar verkrijgbaar in sets van 6

Ecoline Brushpen (€2,49)
De Ecoline brush pen van Talens is heel makkelijk in gebruik. De brushpen is klaar voor gebruik en is te gebruiken voor zowel dunne als dikke lijnen. In de shop vind je 29 kleuren van de Ecoline brush pennen en daarnaast ook een blender. Op de kleurenkaart zie je naast de getallen ook een penseelpunt staan; die kleuren Ecoline brushpennen zijn verkrijgbaar in de shop! Met de blender kan je makkelijk kleuren mengen of iets zachter maken.

Gebruik je de Ecoline brush voor handlettering, de stiften hebben het verloop dat je ook hebt wanneer je een penseel gebruikt. De brushpen is dus niet steeds compleet dekkend. 

De pen kan je goed gebruiken in combinatie met Ecoline uit de normale potjes. De Ecoline brushpennen zijn ook verkrijgbaar in sets van 5 en 10.

En een handige tip: Als je de pennen iets te lang heb laten liggen zonder dop, dan kan je ze makkelijk in water dippen en you're good to go. 

Pluspunten:

  • Te gebruiken met de standaard Ecoline kleurtjes. 

 Nadelen:

  • De brushpennen hebben een dikke punt, ik vind het lastig om dunne lijnen te maken. 

 Dit is alweer het einde van de brushpennen test voor handlettering. Heb je nog vraagjes? Stel je vooral in de comments!

Oh en er volgt nog een deel waarin in de rest van de brushpennen uit de shop uitgebreidt laat zien! I'm working on it!

Liefs,
Judit

 

Vorige post
Volgende post
Iemand kocht recent een
[time] geleden, vanuit [location]

Bedankt voor je inschrijving!

Dit e-mailadres is al geregistreerd!

Shop de set

Kies opties

Recent bekeken

Bewerk opties
Algemene voorwaarden
this is just a warning
Login
winkelwagen
0 items